DesignLenaW

Lena Winbo gräver guld med tidlös smyckedesign.

Pärlhalsband och tråkiga lås – så startade Lenas resa som smyckedesigner. Och nu pratar vi inte om plastpärlor för barn utan riktiga pärlor för riktiga pärlhalsband. Att knyta sådana är en konst i sig men det var de där trista standardlåsen som förde Lena över till silversmidet för drygt fem år sedan då hon börjar skapa sina egna lås.

Sedan dess har Lena utvecklats till en driven smyckedesigner och strävar efter enkla och tidlösa smycken med lite rufft inslag. Inget ska kännas maskinellt utan varje smycke är unikt. Någon massproduktion kommer inte på tal.

Oväntat visar det sig att Lena har ett förflutet som jurist och marknadsförare med bl a några år på Saab där hon även såg till att bygga den stora bilfotostudion i Vänersborg. Förutom det har hon också hunnit med att göra tunga juridiska konsultationer för uppstickande nätbaserade spelbolag.

Den 9–11 september kan man se mera av Lenas smycken på ”Precious”, ur- och juvelbranschens fackmässa på Stockholmsmässan.

Tuffa, eleganta, tidlösa och enkla - så beskrivs ofta de smycken som kommer från designLenaW. Rena enkla linjer och med en blandning av material och ytor. Sterlingsilver som bas men i kombination med gummi, pärlor och annat. All tillverkning sker för hand i ateljén utanför Stockholm.

DesignLenaW har funnits som märke sedan slutet av 2011 och drivs inom familjeföretaget Winbos Tankar&Ting AB.